Leidingrenovatie zonder hak- en breekwerk!

De house-liner® wordt onder geconditioneerde condities geïmpregneerd met een hoogwaardige twee componenten epoxy-hars. Voorafgaand aan de impregnatie wordt de house-liner® ontdaan van luchtinsluitingen door de liner vacuüm te trekken. Door toepassing van deze vacuüm techniek  wordt gegarandeerd dat iedere vezel van de liner doordrenkt wordt met de hoogwaardige epoxy-hars. 
Aansluitend wordt de liner door een wals gehaald waardoor, over de gehele lengte van de liner, een gelijkmatige wanddikte wordt gerealiseerd. Deze gelijkmatige wanddikte  ziet u ook terug in het eindresultaat.

Bij het invoerpunt (bijv. ontluchtingsopening op het dak) is een inbrengmechanisme geplaatst. Met dit mechanisme wordt de house-liner® , door luchtdruk, binnenste buiten in de leiding afgerold. De epoxyhars wordt hierdoor tegen de binnenzijde van de leiding gedrukt en verlijmd hiermee. 

Nadat de liner is aangebracht heeft deze tijd nodig om uit te harden. Dit kan door de twee componenten epoxy-hars kous (door omgevingstemperatuur) koud uit te laten harden. Het is mogelijk om, door toevoeging van stoom, het uithardingsproces te versnellen.  Op deze manier is het mogelijk om binnen 1 dag een leiding te relinen.

Geen eindpunt nodig
Bij laagbouw wordt meestal de liner vanuit het ontstoppingsstuk aan de voorzijde van de woning naar de achterzijde ingebracht. Wanneer er aan de achterzijde geen mogelijkheid is om de liner op te vangen (bijv. doordat er een aanbouw op de put is geplaatst) kan deze toch worden ingebracht. Door speciale technieken is het mogelijk de house-liner® uit te harden en af te werken zonder dat we een eindpunt nodig hebben. Hierdoor blijft hak- en breekwerk achterwege.